“Als het leven je laat struikelen, maak er dan een salto van.”

Klinisch psycholoog
Diagnosticus

Contactgegevens

Gsm: 0485/87.03.82
amber@arnicapraktijk.com

Over mij

Sommige kinderen stuiten in hun jonge leven al op heel wat uitdagingen. Ze proberen het goed te doen op school, uit te blinken in hun hobby’s, vriendjes leren kennen, mama en papa blij maken… En niet altijd lukt dit even goed. Maar al te graag zouden we hun handleiding willen lezen of eens even binnen in hun hoofdje gluren en kijken wat daar allemaal omgaat.

Als diagnosticus probeer ik samen met jullie uit te zoeken wat maakt dat sommige dingen moeilijk zijn voor jouw kind. Zo kan het zijn dat sommige dingen op school een enorme uitdaging zijn voor jouw kind en heel veel energie vragen. Via gesprekken, testen en vragenlijsten proberen we op zoek te gaan naar antwoorden. We gaan op zoek naar mogelijke oorzaken, zoals bijvoorbeeld een diagnose, maar gaan zeker ook op zoek naar oplossingen voor de toekomst. Zo kan het zijn dat mits kleine aanpassingen jouw kind rust kan ervaren en de uitdagingen die op zijn of haar pad komen, aan kan.

Naast mijn werk als diagnosticus werk ik ook als zorgcoördinator binnen een basisschool. Vanuit deze ervaring probeer ik ook de situatie op school mee in kaart te brengen. Je kind brengt veel tijd door op school en de leerkrachten van jouw kind zitten ook soms met vragen hoe zij kunnen helpen. Daarom vind ik het ook steeds belangrijk de school te ondersteunen in hun vragen en ook hen mee tips en advies te geven.