“Zelf iets oplossen wil niet zeggen dat je het alleen moet doen.”

Kinder- en jongerenpsycholoog
Psychotherapeut

Contactgegevens

Gsm: 0470/96.76.16
eline@arnicapraktijk.com

Over mij

Als psycholoog is het mijn doel om een veilige ruimte te creëren waarin de cliënt zijn of haar verhaal kan vertellen, zichzelf kan zijn en zich gehoord voelt.

Binnen de groepspraktijk kunnen kinderen, jongeren en jongvolwassenen bij mij terecht voor begeleiding bij sociale, emotionele en gedragsproblemen alsook psychodiagnostiek. Dankzij mijn ervaring binnen het buitengewoon onderwijs heb ik daarnaast veel kennis en ervaring opgebouwd in het werken met kinderen en jongeren die kampen met problemen door ontwikkelingsstoornissen (ASS en ADHD).

Mijn werkwijze is vooral gebaseerd op een gedragstherapeutisch kader. Hierbij ligt de focus op de gedachten, gevoelens en het gedrag van de cliënt. Ik leg daarnaast graag de nadruk op wat wel nog goed loopt, zodat we de sterktes kunnen (her)ontdekken. Ik zal steeds samen met de cliënt op zoek gaan naar methodieken die het best bij diens hulpvraag en persoonlijkheid aansluiten. Bij kinderen ga ik met speelse en creatieve technieken aan de slag. Ik hecht bovendien veel belang aan het betrekken van ouders of andere belangrijke personen in het leven van de cliënt.  

Opleidingen: 

– Master Klinische Psychologie (VUB)

– Permanente Vorming Gedragstherapie voor kinderen en jongeren (UGent)