“In het hart van elke moeilijkheid ligt een kans – Albert Einstein”

Systeemcounselor

Contactgegevens

Gsm: 0456/23.34.86
eva@arnicapraktijk.com

Over mij

Opvoeden van kinderen is een boeiende reis, maar soms raak je als ouder de weg kwijt en lijkt je kompas niet (meer) te werken. Vanuit de betekenis van het gedrag en de interacties, verkennen we samen onderliggende behoeften en zoeken we naar mogelijkheden die aansluiten bij zowel ouder(s) als kind. Hierbij staat een positieve aanpak centraal, die gericht is op verbinding en met veel oog voor het welbevinden en groei van alle gezinsleden.
Daarnaast bied ik ondersteuning bij de beleving van het ouderschap, waarbij eigen kwetsbaarheden en veerkracht een plek krijgen. 

Bij de individuele begeleiding van kinderen, jongeren of volwassenen vertrek ik vanuit de zorgen of moeilijkheden, maar plaats ik deze steeds binnen de context van de cliënt. Vanuit de ervaringen, gevoelens en behoeften van de cliënt, onderzoeken we samen waarom bepaalde gedachten of gedrag ontstaan. Van hieruit zoeken we naar nieuwe betekenissen en mogelijkheden om sterker in het leven en in relaties te kunnen staan. 

Afhankelijk van de hulpvraag, kunnen gesprekken individueel, als koppel of met het hele gezin plaatsvinden. Elk traject is uniek en wordt in samenspraak met de cliënt vormgegeven. 

Naast Arnica werk ik als GGZ-begeleider bij het Mobiel Care Team van PANGG 0-18 en ben ik mama van 3 jongvolwassen kinderen.

Opleiding:

Bachelor sociaal verpleegkundige
Opleiding contextuele hulpverlening

Accreditatie eerstelijns Triple P
Postgraduaat systeemcounseling

Kortdurende opleidingen rond o.a. perinatale mentale gezondheid, Infant Mental Health, emotionele ontwikkeling, suïcidepreventie, trauma, rouw en verlies,…