• Kinderen en jongeren

Ik ben Ik?! – Emotieregulatie en identiteitsontwikkeling: 5 – 7 jaar

“IK ben IK?!” is een krachtige groepstraining voor kinderen van de derde kleuterklas tot en met het tweede leerjaar. In deze training wordt het zelfvertrouwen en de veerkracht van kinderen op een creatieve en speelse manier versterkt. Ze leren zich bewust worden van hun eigen emoties, hun lichaam en wat ze nodig hebben om zich goed te voelen. In deze kindertraining gaan we ook op een heel leuke manier aan de slag met piekeren en (faal)angst. We leggen een eerste basis voor het gebruiken van positieve gedachten. Verder leren ze zich bewust worden van hun lichaamssignalen en hoe hun lichaam voelt bij (over)prikkeling. Op deze manier kunnen ze aangeven dat ze rust en/of ontspanning nodig hebben. Op een creatieve en speelse manier leren ze zichzelf kennen en hun eigen unieke eigenschappen. Via dit alles krijgen ze handvatten aangereikt om een stevige basis te ontwikkelen om ontspannen, veerkrachtig en gelukkig de toekomst tegemoet te gaan. 
Uiteraard spelen ouders hierbij een zeer belangrijke rol. Tijdens groepsbijeenkomsten voor de ouders wordt de nodige ruimte gemaakt om stil te staan bij hun kind. Ze krijgen op een aangename en duidelijke manier uitleg over hoe ze hun kind kunnen helpen opgroeien tot een zelfbewuster persoon. Ook in de ouder-kind bijeenkomsten wordt er aan de slag gegaan met een aantal oefeningen. Op deze manier ontdekken ouder en kind samen specifieke gevoelens, situaties, prikkels, …  die belangrijk zijn voor of een impact hebben op het kind. Ook thuis kunnen ze hier samen verder mee aan de slag gaan. 
Doelgroep: kinderen van de derde kleuterklas tot en met het tweede leerjaar. Deze reeks bestaat uit 5 kindsessies, 2 ouder-kindsessies en 2 oudersessies.

INSCHRIJVEN

Klik op de video om een eerste indruk van de groepstraining te krijgen

Viva mijn voelsprieten – HSP-training: 8 – 12 jaar

Hooggsensitieve kinderen ervaren de wereld rondom hen vaak veel intenser. Zo kunnen sommige geluiden, geuren, aanrakingen, emoties, situaties, gebeurtenissen, … een enorme indruk nalaten. 
In onze groepstraining gaan we samen ontdekken wat hoogsensitiviteit is en welke invloed dit kan hebben op jouw leven. Daarnaast gaan we ook aan de slag met heel veel oefeningen, spelletjes, inzichten en handvatten zodat jij voor jezelf een ware EHBO-koffer, gevuld met praktische tips, kan maken. Daarnaast focussen we in deze training ook op al jouw mooie kwaliteiten/gaven en buigen we je klacht om naar kracht! Het doel van onze training is dat jij krachtig en liefdevol in het leven staat met jouw (hoog)gevoeligheid. 

INSCHRIJVEN

Je bibbers de baas – Faalangst: 8 – 12 jaar

De faalangsttraining ‘Je bibbers de baas’ richt zich naar lagere schoolkinderen. Kinderen die angstig worden wanneer ze moeten presteren of denken dat ze moeten presteren, terwijl ze bang zijn dat hen dit niet zal lukken, komen in aanmerking voor deze training. Kinderen met faalangst denken vanuit een negatief zelfbeeld. De vrees om te mislukken bepaalt hun denken. Ze zijn gefixeerd op het negatieve en geloven niet dat ze ooit iets goed kunnen doen. Ze ontlopen het liefst situaties waarin er iets van hen verwacht wordt. In een klein groepje leren kinderen de baas te worden over negatieve gedachten, gevoelens en gedragingen. Van  ‘Dat lukt mij nooit!’ naar ‘Ik blijf rustig en probeer het’. Positief denken is een vaardigheid die we kunnen leren. Kinderen leren op een speelse wijze een “bibbergedachte”, een blokkerende niet helpende gedachte, om te zetten in een positieve “helper” gedachte. In deze therapievorm werken we samen aan anders leren denken en gedragen, waardoor je beter met de situatie om kunt gaan. Door te werken aan de gedachten en het gedrag nemen de negatieve gevoelens en daaruit volgende klachten af.

INSCHRIJVEN

In balans – Positieve mindset: 8 – 12 jaar

‘In balans’ is een groepstraining voor kinderen en jongeren. 
In deze training focussen we op de samenhang tussen gedachten – gevoelens en gedrag. Positieve (realistische) gedachten kunnen ons een positief gevoel geven en er ook voor zorgen dat we ons gedrag aanpassen en als positief ervaren. Ook het zelfwaardegevoel kan groeien door een positieve mindset. Kinderen die de neiging hebben om veel te piekeren, focussen op negatieve zaken en niet in zichzelf geloven, kunnen hardnekkige negatieve gedachten ontwikkelen. De kunst zit er in om een positieve, maar toch ook realistische mindset te ontwikkelen. Op deze manier kunnen kinderen zich ten volle ontwikkelen en veerkrachtiger in het leven staan. Daarnaast focussen we ook op een speelse en creatieve manier op de talenten van de kinderen en gaan we aan de slag met ontspanningsoefeningen. Ook dit versterkt de mindset van de kinderen en hun zelfwaardegevoel.

INSCHRIJVEN

Co-coonen – Ouder-kind relaxatie: 4 – 6 jaar

Workshop voor kind én ouder: Relaxen kan je zo!
Zorgt al wat rondom jou gebeurt, zoals rumoer en prikkels op school, hobby’s en een drukke agenda, voor te veel prikkels? Of heb je het gevoel dat alles zo snel en gehaast moet gaan en je nog moeilijk kan ontspannen en genieten? Zit je hoofdje te vol om nog goed te kunnen concentreren, om echt te kunnen ontspannen, om vlot in slaap te geraken? Zou je graag meer willen ontspannen, maar weet je niet goed hoe? Heb je last van spanningen en stress en wil je hier beter mee leren omgaan?
Tijdens de training “Relaxen kan je zo!” gaan we met kind én ouder samen op zoek naar hoe we in ons dagdagelijks leven wat meer rust en ontspanning kunnen inbouwen. Samen ontspannen betekent ook samen genieten! 
We gaan aan de slag met een aantal eenvoudige en speelse relaxatieoefeningen, ademhalingsoefeningen, we werken met lichaamsbewustwording en massage technieken, kindgerichte visualisaties, enz. 

INSCHRIJVEN

Rots & water – Weerbaarheidstraining: 8 – 16 jaar

Rots en Water is een ’psycho-fysiek’ weerbaarheidsprogramma waarin jongeren leren om op een goede manier voor zichzelf op te komen.
Startend vanuit een fysieke – sportieve – invalshoek worden mentale en sociale vaardigheden aangereikt en verworven. De kinderen en jongeren ondervinden hoe het voelt om stevig te staan en ontspannen te zijn en hoe je bijvoorbeeld op anderen overkomt wanneer je juist gespannen of onzeker bent. Daarnaast komen er ook korte groepsgesprekken en opdrachten aan bod. Alle jongeren kunnen baat hebben bij deze training. De training is bijzonder zinvol voor jongeren die (hoog)gevoelig, onzeker, sociaal minder vaardig zijn, moeilijk voor zichzelf kunnen opkomen of wanneer er sprake is van pestgedrag. Via de training leren ze meer zelfvertrouwen te hebben, hoe met andere mensen om te gaan, waar hun eigen grenzen en die van anderen liggen, wat lichaamstaal kan doen, hoe om te gaan met agressie (eigen agressie of agressie gericht naar jou), hoe meer controle over zichzelf te hebben, hoe met groepsdruk om te gaan, hoe om te gaan met kracht, macht en onmacht en wat hun kwaliteiten en leerpunten zijn. Het ‘Rots en Water’-programma steunt op 4 bouwstenen: Zelfbeheersing – Zelfreflectie – Zelfvertrouwen – Daadkracht

De reeks bestaat uit 7 sessies met de kinderen en 1 oudersessie. Het doel van de oudersessie is om als ouders te ervaren wat deze training doet met jouw kind en hoe jullie, als ouderteam, hen kunt ondersteunen bij dit leerproces. Aanwezigheid van beide ouders is aangewezen. 

INSCHRIJVEN

OP-stap naar de grote school – het nieuwe schooljaar: 5 – 8 jaar

OP-stap naar de grote school’ is een boost coaching-zomerkamp om kinderen van 5 tot 9 jaar te helpen om sterk, veerkrachtig, weerbaar en vol zelfvertrouwen het nieuwe schooljaar in te stappen. Ideaal voor kinderen die de grote stap naar het eerste leerjaar of een nieuwe school zetten.
“Eindelijk is het zover ! Op de boerderij van boer Toon is het een drukte van jewelste. 
De jonge diertjes staan te popelen om naar de dierenklas te gaan. 
Hun rugzakjes zitten propvol met verwachting, spanning, maar ook een beetje bang-gevoel, want wat staat er te gebeuren? 
Eend vraagt zich af of ze in de dierenklas wel vriendjes zal maken? 
Varkentje voelt zich een beetje eenzaam. 
En Koe vindt zichzelf een beetje anders. 
Konijn maakt zich dan weer zorgen omdat ze zo verlegen is. 
“Ga ik die moeilijke sommen en schrijftaakjes wel allemaal kunnen?” vraagt Schaap zich bezorgd af.
Zo denkt en voelt ieder diertje zich een tikkeltje onzeker om de ‘Op Stap Naar De Grote School’ te zetten.” 
Ga samen met deze leuke dierenbende naar “Op stap naar de Grote School”. 
Je krijgt er magische hulp en kruiwagens vol tips aangereikt door Juf Vitamien en vele andere dieren! Zo voel jij je beresterk om het nieuwe schooljaar in te vliegen! 
In dit thematisch coachkampje ondersteunen we jonge kinderen die naar een nieuwe school gaan of de overstap maken naar het 1ste leerjaar. 
Vaak gaat dit bij hen gepaard met onzekerheid, faalangst, spanning, gebrek aan durf, verlegenheid en andere angstige, verdrietige of zelfs boze gevoelens. 
Therapeutische technieken en middelen worden ingezet op een kindvriendelijke en veilige manier adhv: creatieve therapie, NLP oefeningen, ontwikkelingsgerichte opdrachten, oefenspel, verdiepende reflectie-vragen, kinderyoga, meditatie en nog veel meer. Zo wordt jouw kind zich bewust van zijn innerlijke kracht en ontwikkelt het een positief zelfbeeld. 
Vanuit deze kracht groeien als vanzelf de 7 waarden waarrond we dit coachkamp werken: zelfkennis, zelfvertrouwen, positieve mindset, veerkracht, weerbaarheid, sociale vaardigheden, intuïtie. Zo voelt jouw kind zich helemaal klaar en sterk om de “Op Stap Naar De Grote School“ te durven zetten! 
Laat 1 september maar komen!

INSCHRIJVEN

Welkom in jouw brein – Hoogbegaafdheid: 8 – 12 jaar

In de training ‘Welkom in jouw brein’ maak je kennis met:
– Wat hoogbegaafdheid betekent
– Welke invloed dit op je leven heeft
– Hoe je hiermee om kan gaan
– We onderzoeken hoe jouw brein werkt
– Hoe je jouw brein optimaal kan inzetten op een manier die past bij wie jij bent
– We duiken in de kwaliteiten en valkuilen van hoogbegaafdheid
– Tips voor jouw omgeving om met jouw hoogbegaafdheid om te leren gaan
– Wat jou kan helpen om jouw brein en jouw ‘zijn’ hand in hand te laten samen gaan. 

Dit alles op een creatieve, therapeutische, interactieve en uitdagende wijze.

INSCHRIJVEN

Vol zelfvertrouwen de examens in – Versterkende training: 12 – 18 jaar

Stoom je mentaal klaar voor de examens! Met deze korte en krachtige reeks is het de bedoeling dat je zelfzeker op weg gaat naar een vakantie zonder zorgen.
Nog even en je kan rustig de hele zomer gaan chillen, maar eerst nog even door die vervelende examenperiode komen. Herken je het PFFFF-gevoel, heb je weinig vertrouwen in de goede afloop ervan?
Wanneer jij het nodige studiewerk verricht zorgen wij voor een boost van je zelfvertrouwen en helpen we je sterker te staan tegenover (faal)angsten. Op die manier ben jij helemaal klaar voor die laatste opdracht van dit schooljaar… en mag je langzaam gaan plannen wat je komende zomer allemaal wilt doen.
WIJ geloven alvast dat JIJ HET KAN en daarom bieden we jou een kortstondige training van 4 x 1u waarbij de focus ligt op weerbaarheid, zelfvertrouwen, zelfbeeld, … We leren jou enkele tips en trics om aan deze stressvolle periode te weerstaan.
Gedurende deze 4 uur worden jongeren (12+) ondergedompeld in een cursus om sterker en meer zelfzeker de examens door te komen.

INSCHRIJVEN

Mijn nieuwe school en IK – overstap naar een andere school: 11 – 13 jaar

“Mijn nieuwe school en IK” is een groepstraining voor jongeren die van school veranderen of de overstap maken naar het secundair onderwijs. Deze stap is niet altijd evident en verdient de nodige aandacht en voorbereiding. In de training wordt er op een aangename manier gewerkt rond weerbaarheid, sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. We geven de jongere de nodige vaardigheden mee om vol vertrouwen en goede moed de nieuwe school in te stappen.
Gedurende 3 sessies en één terugkomsessie gaan we, aan de hand van de principes van Rots & Water, met volgende thema’s aan de slag:
zelfvertrouwen
omgaan met andere mensen
eigen grenzen en die van anderen leren herkennen en respecteren
de kracht van lichaamstaal
zelfcontrole
omgaan met groepsdruk
eigen kwaliteiten en leerpunten ontdekken

Doelgroep
Kinderen & jongeren tussen de 10 – 13 jaar die de overgang maken naar een nieuwe school of het middelbaar.

INSCHRIJVEN

Eureka-training: emotieregulatietraining: 10 – 14 jaar

Deze groepstraining richt zich naar jongeren tussen 10 en 14 jaar die allerlei emoties (stress, bang, boos, verdriet, …) ervaren en niet goed weten hoe ze hier mee om kunnen gaan. De focus van de training ligt op het versterken van de algemene emotieregulatie vaardigheden en strategieën. 
De training bestaat uit:
– 12 sessies van 1u30
– sessies die inzetten op de basisvaardigheden om emoties doelgericht te kunnen reguleren:
Ontspan – beleef – aanvaard en hou vol – supporter voor jezelf.
– sessies die inzetten op het doelgericht reguleren van emoties:
Analyseer – regulatiestrategieën. 

INSCHRIJVEN

Hé jij, luister nu eens echt naar mij: versterkende training voor meisjes: 12 – 16 jaar

Onze training, specifiek voor meisjes, baseert zich op de Rots en Water methodiek. Dit is een ’psycho-fysiek’ weerbaarheidsprogramma waarin ze leren om op een goede manier voor zichzelf op te komen.
Startend vanuit een fysieke – sportieve – invalshoek worden mentale en sociale vaardigheden aangereikt en verworven. 
We vertrekken steeds vanuit hetgeen de meisjes zelf aangeven, maar volgende thema’s komen zeker ook aan bod:
groepsdruk, uiterlijk, zelfbeeld, verliefd zijn en seks. Dit alles wordt afgewisseld met opkomen voor jezelf; grenzen ervaren en duidelijk aangeven, samenwerken, veiligheid – en weerbaarheidstechnieken en sociale vaardigheden.

De reeks bestaat uit 7 sessies met de meisjes en 1 oudersessie. Het doel van de oudersessie is om als ouders te ervaren wat deze training doet met jouw dochter en hoe jullie, als ouderteam, haar kunt ondersteunen bij dit leerproces. Aanwezigheid van beide ouders is aangewezen. 

INSCHRIJVEN

  • Volwassenen

Positief in het leven – positieve mindset en veerkracht: 18+

In deze groepstraining ga je met jezelf aan de slag en ontdek je:
hoe je (onbewuste) brein werkt in relatie met beperkende overtuigingen
de impact van negatieve gedachten op jouw ‘denken-voelen-doen’
buigen we beperkende gedachten om naar bereikende gedachten
krijg je inzicht in je patronen en je blokkades
de kracht van positieve mindset
tools om veerkrachtig in het leven te staan
Voor iedereen die:komaf wil maken van belemmerende overtuigingen en negatieve gedachten
liefdevol contact met zichzelf en de ander wil herstellen
zijn identiteit wil terugvinden
wil weten hoe het onbewuste brein werkt
inzicht in zijn hindernissen wilt krijgen
een gevoel van kracht wil terugvinden
behoefte heeft aan zelfheling
tools wil krijgen om er volop tegenaan te gaan 
Kortom voor iedereen die zijn leven zelf in handen wil nemen en aan zijn eigen levensroer wil staan!

INSCHRIJVEN

Rots&water – weerbaarheidstraining: 18+

Hebt u soms spijt dat u zichzelf helemaal wegcijfert voor een ander? Zou u graag meer opkomen voor uzelf?  
Dan is onze weerbaarheidstraining voor volwassenen zeker iets voor u. In deze training leert u op een actieve (psycho-fysieke) manier opkomen voor uzelf. Thema’s als grenzen stellenzelfvertrouwenzelfzeker presenteren en werken aan een positief zelfbeeld staan centraal. We vertalen uw ervaringen uit de training in tips en handvaten die bijdragen aan een groeiend zelfvertrouwen in uw dagelijks leven. Op deze manier verschuift ‘het denken’ aan jezelf naar ‘doen voor jezelf’

INSCHRIJVEN

Accordion Panel Title

Gutentor Simple Text

Accordion Panel Title

Gutentor Simple Text