“Elke vlinder was ooit een rups. Wie de tijd neemt voor zichzelf, kan fladderen in de zon.”

  • Oprichter
  • Klinisch psycholoog
  • Psychotherapeut

Contactgegevens

Gsm: 0478/76.45.74
neanke@arnicapraktijk.com

Over mij

Als therapeut zie ik mezelf als iemand die het voorrecht heeft om een blik te mogen werpen in de innerlijke, complexe, vaak kwetsbare maar ook mooie belevingswereld van een ander. Ik probeer dan ook met veel respect en zorg om te gaan met mijn cliënten. In het therapieproces is mijn rol vaak deze van ‘begeleider aan de zijlijn’. Ik ga samen met mijn cliënten op zoek naar wat hen kan helpen in hun proces/ hun vraag. Door samen op weg te gaan, stil te staan bij, te voelen en na te denken over, komen we uit bij datgene dat de cliënt nodig heeft om verder te kunnen en zich goed te voelen. Ik werk met kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast ben ik ook praktijkcoördinator van de praktijk in Lint. Ook hier probeer ik alles in goede banen te leiden door de juiste cliënt bij de juiste therapeut te plaatsen, maar ook door beschikbaar te zijn voor allerlei vragen en ondersteuning voor zowel de cliënten als mijn collega’s. Verder ben ik ook nog mama van drie kinderen.

Opleiding

  • Master klinische psychologie (Universiteit Gent)
  • Postgraduaat in de psychotherapie – Experiëntiële en cognitieve gedragstherapie voor kinderen en jongeren (universiteit Antwerpen)